Netwerk en Internet

Internet

Aansluiten, overstappen of een internetstoring? Voor ons geen probleem! Door ons werk voor een internetprovider hebben we hier veel ervaring mee.

Netwerk

Geen verbinding meer of andere vreemde storingen in het netwerk? We lossen de storing op of verbeteren uw netwerk.

Draadloos

Draadloos is een vak apart omdat er geen fysieke verbindingen zijn. Draadloos kent veel opties en mogelijkheden maar een oplossing is er altijd.

Snelheid

Wat is nou de norm?

Voor wi-fi- of internet snelheid is er geen vaste norm. Uw apparaat werkt het beste met een snelheid van minimaal 20 mbps. Met een snelheid van 20 mbps kunt u moeiteloos video’s streamen, afbeeldingen versturen en surfen op het internet.

Snelheid goed maar toch traag?

Op deze pagina kunt u een snelheids test uitvoeren. Doe deze test op het apparaat dat traag is. Is uw snelheid hoger dan 20mbps dan zijn er mogelijk problemen met uw apparaat en dus niet uw internet of draadloze verbinding.

Bereik (streepjes)

Het bereik: ook wel streepjes genoemd door de klant, zegt niet alles over uw verbinding. De snelheid en stabiliteit is onder andere afhankelijk van het signaal dat op uw router binnen komt en de frequentie waarop u werkt. Zo kunt u met maar één “streepje” op 5ghz toch nog 100mbps halen. Dit kan bij een volledig bereik op 2.4ghz soms maar 30-40 mbps zijn.

Soorten Verbinding

Diverse manieren van verbinding maken met het internet.

Coax-Kabel

Coaxkabel is een kabel die vaak aanwezig is in de meeste woningen. Wij kunnen deze kabel vervangen voor een UTP-Kabel maar dit is niet altijd noodzakelijk. Mocht u de kabel nog gebruiken voor televisie of de kabel zit vast, dan is het mogelijk om een internet over coax adapter te gebruiken. Met behulp van deze adapter kunt u zowel een tv als internet signaal via deze coaxkabel versturen.

UTP-Kabel

Net als voor coax kunnen wij internet en/of telefoniekabels trekken bij u op locatie. UTP kabels worden veelal gebruikt voor internetdiensten maar de laatste jaren ook steeds meer voor (interactieve)televisie diensten. Als u meerdere personen wilt laten tv kijken via UTP is dit vaak een dure oplossing. UTP kabels zijn zeer geschikt voor gamen. Ons advies is om een console of game-pc aan te sluiten met een kabel.

Draadloos

Wi-Fi is het bekende signaal waarvan onze telefoons, tablets en laptop afhankelijk zijn. Als dit signaal niet optimaal is dan kan dit belemmerend zijn voor werk of studie. Het is tegenwoordig belangrijk om een goed en stabiel wi-fi netwerk in huis te hebben. Naast het aanleggen van Wi-Fi in huis kunnen wij ook buiten op uw terrein (bijv camping) Wi-Fi realiseren. Wij hebben dit voor diverse campings en bedrijven mogen doen.